Huiswerkbegeleiding: 103.899 euro

Huiswerkhandje vzw

Kinderen uit kansarme gezinnen helpen om hun leerprestaties te verbeteren op een aangename en speelse manier. ''Wij steken graag een handje toe, dan wordt je het huiswerk nooit moe''.

Sinds 2018 heeft huiswerkhandje vooruitgang geboekt om betere resultaten op school te bereiken, door een hechte samenwerking tussen de ouders en de scholen. Een aanmoedigend team van vrijwilligers helpen lagere schoolkinderen om hun achterstand bij te werken. Elk kind heeft recht op een dag per week, elke dag worden er tussen 15-20 kinderen met hun huiswerk geholpen. De kinderen worden ontvangen in een huiselijke sfeer en een gezond vier-uurtje wordt aangeboden. Wij hebben veel positieve feedback van de directie van de scholen gekregen en blije gezichten van de kinderen.

Scholen hebben een gesprekspartner aan de huiswerkbegeleider behalve de ouders. Ook ervaren de kinderen het leren als iets positief en aangenaam vanwege de aanmoedigende omgeving.

Als er meer kinderen komen, hebben we extra vrijwilligers nodig.

TOTAAL: 24.570 euro: 21.370 part time coordinator - 3.200 vrijwilligersvergoeding. Voor de huur hebben we sponsors.

Huiswerkhandje vzw

Eerst het project verder laten gaan zoals tot heden. Dan de vrijwilligers verder vormen en blijven motiveren. Vervolgens de contacten met de scholen evalueren.

Reacties