Ondersteuning van het jeugdwerk: 131.019 euro

THE BASE -sportief ontstressen-

We willen de kelder van VZW Habbekrats opwaarderen tot een optimale sportruimte waar jongeren van allerlei slag gratis kunnen komen sporten en bewegen.

Sport is iets wat mensen verbindt en verenigt. Jongeren komen drempels tegen die het hen moeilijk maken een engagement aan te gaan bij een sportclub. Het zijn deze jongeren die dikwijls de weg vinden naar de rudimentaire sportkelder van Habbekrats. Voor deze jongeren wil Habbekrats investeren om ze op een goede, gezonde en veilige manier te laten sporten. Dit project heeft dan ook een verbetering van de sportkelder op het oog. Dit teneinde een verantwoord sportaanbod te genereren voor de meest kwetsbaren.

Er is een meerwaarde voor de inwoners van de stad Antwerpen op vele vlakken. De jongeren die de sportkelder gebruiken om te sporten bevinden zich niet zelden in een situatie van meervoudige kwetsbaarheid. Een groot deel van deze jongeren vindt moeilijk de weg naar een sportclub, Omdat Habbekrats onderschrijft dat elk kind het recht heeft te sporten, willen we deze lacune proberen op te vangen met een uitgebreid, goed gefaciliteerd sportaanbod. Dit initiatief zal dus een directe meerwaarde creeëren voor een groep die anders moeilijk te bereiken is. Dit is in eerste instantie natuurlijk goed voor de jongeren zelf, zij kunnen hun teveel aan energie kanaliseren waardoor ze zich beter in hun vel voelen. Een tweede meerwaarde wordt gegenereerd op maatschappelijk niveau, want het is natuurlijk erg goed dat een groep die de weg naar het reguliere sportaanbod moeilijk vindt, en zo nu en dan wat keet schopt op straat, bij 'the base' wel haar aansluiting vindt.

Het project is vrij stabiel, het afgelopen jaar kwamen er reeds vele jongeren naar Habbekrats om te boksen, worstelen en fitnessen. Momenteel is het echter zo dat de jongeren meer en meer wegblijven omdat de ruimte veel zorg vraagt en hier geen budget voor is. Daarom deze aanvraag, er dienen herstellingswerken te gebeuren aan de boksring en er dient nieuw fitnessmateriaal aangekocht te worden.

6000 euro

VZW Habbekrats

Er zijn verschillende objectieven die we van zodra we de subsidies zouden hebben zo snel mogelijk willen uitvoeren/bereiken. Objectief 1: aankoop van sportmatten, bokszakken, roeitrainer, hometrainer, loopband en fitnessmateriaal. Objectief 2: dagelijks gebruik van deze sportruimte door de jongeren. Objectief 3: jongeren laten genieten van het samen sporten. Objectief 4: 100 verschillende jongeren bereiken.

Reacties