Ondersteuning van het jeugdwerk: 131.019 euro

Springfeest 2030

Tijdens de paasvakantie 2020 plannen we een groot Springfeest samen met JES Luchtbal en Buurtsport in Antwerpen Luchtbal waar alle kinderen welkom zijn. We voorzien een groot springeiland van 1000m² waar jong en oud zich op kan uitleven. En dat helemaal gratis!

We organiseren een groot buurtfeest in Antwerpen Luchtbal dat alle kinderen en jongeren uit de wijk samenbrengt en samen laat genieten van een heerlijke sportieve dag op het grootste springkasteeleiland ooit! De structuur is maar liefst 1000m² groot en heeft een capaciteit van meer dan 250 kinderen. Verder voorzien we een podium met muziek en (lokale) dj’s, eventueel een lokaal muziekgroepje verder is er ook drinken en eten aan democratische prijzen. Zo heeft het evenement een zeer laagdrempelig karakter en voelt iedereen zich welkom. Het evenement start in de voormiddag en eindigt in de vroege avond.

Tijdens de schoolvakanties is er altijd een tekort aan leuke, laagdrempelige activiteiten. Daarom is dit Springfeest ideaal om veel kinderen en jongeren tegelijkertijd een geweldige dag te bezorgen. De wijk Luchtbal heeft een zeer grote jonge populatie waardoor dit evenement zeker geschikt is voor deze wijk. Door de samenwerking van verschillende partners, zorgt dit project ook voor meer verbondenheid onderling. Dit kan op langere termijn enkel maar voordelen bieden voor de organisatie van andere activiteiten. Jongeren uit de wijk worden actief betrokken bij het evenement, welke dj’s, helpen met organisatie de dag zelf,.. De kinderen en jongeren worden aangemoedigd om mee initiatief te nemen.

Er moet bij de organisatie zeker voldoende aandacht geschonken worden aan de beleving van alle kinderen en jongeren zodat dit Springfeest voor iedereen een leuke dag zal worden. Bekijken wat te doen met jongeren die overlast zouden veroorzaken of de sfeer zouden verpesten. Samen met de jongeren eventueel tijdslots afspreken waar enkel ouderen op de luchtstructuur mogen. Technisch zorgt deze constructie ook voor de nodige uitdaging, er dient voldoende stroomvoorziening aanwezig te zijn. Met de nodige voorbereiding en overleg met de juiste stadsdiensten moet dit geen probleem zijn.

Structuur: €3800 Muziek: €750 Personeelskost: €1500 Eten en drinken voor vrijwilligers: €100 Promotie (flyers, posters, sociale media) €100 Eten en drinken wordt ongeveer aan inkoopprijs verkocht. Geen alcoholische dranken. Totaal van €6250

Sportpret vzw is hoofdorganisator van het evenement JES Luchtbal heeft een ondersteunende functie en zorgt voor inbreng van jongeren uit de wijk. Tijdens het evenement helpen zowel vrijwilligers van Sportpret als JES bij de activiteiten. Buurtsport Luchtbal zet mee in op promotie en communicatie van het evenement. Eventuele extra partners kunnen nog aansluiten voor extra promo of helpende handen.

Oprichten van werkgroep bij JES/Sportpret van kinderen en jongeren om inspraak te geven in de organisatie. Enkele terugkoppelingsmomenten afspreken. Technische plannen opmaken, structuur reserveren en samenzitten met technische diensten hoe stroomplan op te maken. Reservaties materiaal stad (tentjes, banken, tafels, stoelen, vuilbakken,..) Promotie maken via allerlei partnerorganisaties waarmee Sportpret en JES contact heeft, posters en flyers verdelen, sociale media event aanmaken,.. Buurtsport betrekken in promotie en communicatie. Muziek en vrijwilligers zoeken voor de dag zelf, shiften verdelen,.. Aankopen doen voor verkoopkraampjes en eten/drinken vrijwilligers Evenement zelf, opbouw en afbraak, opruimen afval

Reacties