Ondersteuning van het jeugdwerk: 131.019 euro

Afrowar III

Afrowar is een evenement dat op een laagdrempelige manier de brug maakt tussen de moderne Afrikaanse cultuur en andere culturen die in Antwerpen aanwezig zijn. Het is een gratis dansevent waar dansers en niet-dansers de kans krijgen om kennis te maken met de Afrikaanse danscultuur en hun kennis hierrond te verbreden. Daarna volgt een battle met professionele dansers in de jury en een prijsuitreiking.

In 2018 vond de eerste editie van Afrowar plaats in Kavka. Hier gaven we mensen de kans om kennis te maken met de Afrikaanse danscultuur voor maar €7 voor 2 workshops en een afterparty. In 2019 vond de tweede editie van Afrowar plaats in de Zomerfabriek. Het concept bleef hetzelfde maar we hebben van het event een gratis event gemaakt. Wij organiseerden 3 workshops met professionele dansers en een battle met diezelfde professionele dansers in de jury en een afterparty. Door het grote succes van de eerste edities willen we dit evenement nogmaals organiseren. Maar door ons groot enthousiasme willen we dit jaar nog een stapje verder gaan. We willen meer jongeren en geïnteresseerde Antwerpenaren aantrekken. Dit willen we bereiken door het evenement open te trekken. We gaan opzoek naar een goede locatie die zich in de openbare ruimte bevindt. De formule van het evenement blijft hetzelfde. We blijven voortgaan op onze succesformule. Daarnaast willen we bekijken welke extra onderdelen ons evenement nodig heeft, om een nog breder publiek te bereiken.

Afrowar is een evenement dat op een laagdrempelige manier de brug maakt tussen de moderne Afrikaanse en andere culturen die in Antwerpen aanwezig zijn. Dans is een middel dat jongeren prikkelt en kan verenigen. Uit de eerste editie van ons evenement blijkt dat er een grote nood is aan dit soort van evenementen. Jongeren met een passie voor dans, vinden niet steeds de gepaste plek voor toonmomenten. Jongeren die nog niet dansen, werden op de vorige editie sterk geprikkeld om ook te dansen. Ons project heeft zeker oog voor diversiteit. Iedereen is welkom en er is geen reden om niet te komen. Het is gratis, het is dus toegankelijk voor iedereen en iedereen kan en mag deelnemen.

Wij zijn allen vrijwilligers, met beperkte tijd. De locatie van ons evenement is nog niet duidelijk. De vorige locaties, Kavka en Zomerfabriek, boden ons de perfecte ruimte, maar we willen dit jaar echt in de publieke ruimte treden om de visibiliteit te verhogen.

Voor ons evenement vragen we €6800. voorlopige begroting: - Promo +- 500 euro - DJ's +- 800 euro - Workshopgevers +- 1500 euro - Huur audio materiaal +- 600 euro - Randanimatie (kinderen) +- 1000 euro - Podium +/- 1000 - Belichting +/- 200 - Camera team inhuren +/- 400 - Merchandise +/- 500 - Wedstrijdprijs +/- 550 - Locatie +/- 800

De uitvoering gebeurt door het Afrowar team. + JES vzw en Buurtsport

1. Planningsfase: - Opstarten van de vergaderingen - Datum in 2020 selecteren - Zoeken naar een geschikte locatie met een open karakter - Zoeken naar geschikte workshopgevers - Zoeken naar vernieuwende aspecten die meer mensen aantrekken (randanimatie) - Begroting opstellen 2. Voorbereidingsfase: - Vastleggen van de locatie - Opstellen promoplan (digitale/fysieke promo in Antwerpen) - Opstellen evenementaanvraag stad Antwerpen - Vastleggen workshopgevers - Vastleggen randanimatie - Bestellen Audio-materiaal - 3. Uitvoeringsfase: - Opstellen van het evenement - Uitvoeren van het evenement - Afbraak van het evenement 4. Evaluatiefase: - Evaluatievergadering - Eindverslag maken - Financiën - Toekomstvisie opstellen

Reacties