Fietsvriendelijke straten: 114.720 euro

Zorg voor fietsen en boomspiegels!

Met de heraanleg van de De Vrièrestraat werden de boomspiegels en stoepen mooi en ruim ingericht, alleen, plek voor fietsen werd vergeten...

Door een tekort aan fietsparkeerruimte in de De Vrière en Coquilhatstraat worden fietsen tegen gevels en in boomspiegels geparkeerd. Als er een toneel evenement of een jury van de academie is, is er geen doorkomen op de stoepen. Door het platlopen van de boomspiegels en het vastbinden van fietsen aan bomen is meer dan de helft van de aangelegde planten beschadigd. Een 8-tal boomspiegels die door buurtbewoners worden verzorgd hebben het voorlopig overleefd maar het is jammer voor zowel planten als fietser dat hier geen betere inrichting werd voorzien. Op de hoeken zou zeker met fietsbeugels gewerkt kunnen worden, of beter nog, in elke rijrichting op het einde en begin van de straat een parkeerplaats vervangen door fietsbeugels!

Meer groen. Meer fietsvriendelijkheid. Meer fietsveiligheid. Betere doorgang op stoepen.

niets PS: oplaadfunctie voor afbeeldingen werkt niet

250 € per fietsbeugel, er zijn er zeker 20 nodig om voldoende infrastructuur te bieden. 25 € per boomspiegel die opnieuw ingericht moet worden.

District Antwerpen, buurtgroen kan zeker met een aantal buren vastgepakt worden.

uittekenen van de juiste locatie voor de fietsbeugels en deze plaatsen, vervolgens in een goed aanplantingsseizoen opnieuw de boomspiegels aanplanten.

Reacties
  • Frederik F

    ongeveer 1 maand geleden

    Ik denk ook aan fietsparkeerplaatsen. Bv. op een plek waar regelmatig veel fietsen staan, een autoparkeerplaats omvormen.