Groen in straten en op pleinen: 165.569 euro

Bloemenweelde en een vleugje "schoonheid"voor A+

Twintig bloementorens plaatsen in de universiteitsbuurt om de straten meer groen en kleur te geven. Op de toeristenroute 'Vlaamse School 16-17 eeuw' (Rockoxhuis en Keizerskapel naar St Jacobkerk, langs Hof Van Lierde naar Begijnhof) willen we toeristen,inwoners en studenten verbinden in een mooiere omgeving.  

Toeristische aantrekkingskracht vergroten door plaatsing in de Keizerstraat (Rockox) ,Prinsstraat en het Frans Hals plein en omliggende straten zoals de Korte St Anna straat en Rozenstraat. Een bloemenweelde-wandeling

Bloemen maken straten en pleinen aangenamer om in te wandelen, niet alleen voor de bewoners maar ook voor de studenten,en toeristen, met nadruk op veiligheid. Minder snel rijden.

Geen.Beschadiging eventueel door voetgangers. Toch niet merkbaar aan de Ossenmarkt en Academie.

15.000€

District

Verder uitwerken van onze toeristen route , in samenwerking met instellingen, schepen van toerisme, handelaren, hotels, restaurants en musea.

Reacties
  • Frederik F

    ongeveer 3 weken geleden

    Bloementorens kiezen met diversiteit aan bloemenpracht. Mijn eerdere ervaring in theaterbuurt: saaie bloemenkeuze met veelal dezelfde bloemen in dezelfde kleur. Dat kan veel fraaier!