Groen in straten en op pleinen: 165.569 euro

Buren zijn als bloemen, ze fleuren je straat op

Het gedeelte van de Van Aerdtstraat tussen de Lange Dijkstraat en de Pretstraat opvrolijken door elke vensterbank te voorzien van een duurzame, aardewerken bloembak met een variëteit van bloemen erin.

Door dit bloemenproject willen we de straat mooier en gezelliger maken. De vensterbanken voorzien van zomer en nadien wintergoed die door de bewoners zelf onderhouden zullen worden. Zo kan 'de bloemetjes staan er goed bij ' altijd een aanleiding voor een fijn gesprek zijn en de positieve werking van de straat bevorderen.

Positieve uitstraling van de straat benadrukken. Het 'ik ben trots op mijn straat en woon hier graag' gevoel bevorderen. Burencontact stimuleren De straat letterlijk opfleuren

Diefstal: bakken zullen met hydrokorrels verzwaard worden. Onderhoud van de bakken: bewoners zorgen voor hun eigen bak en ook een beetje voor die van een ander als deze er dorstig bij staan.

5.500 EUR

De aankoop van het materiaal zal in samenspraak, centraal worden ingekocht. Nadien wordt het materiaal verdeeld en maakt ieder een bak naar eigen smaak en wensen. Onderhoud doet men zelf.

Aankoop zomerbloemen en materiaal in het voorjaar. Nadien verdeling bakken/ bloemen. In het najaar aankoop/verdeling/aanplanting wintergoed.

Reacties