Klimaatprojecten: 229.467 euro

Ontharden binnenplein Manchesterblokken (Luchtbal)

De ondergrond van de binnenpleinen van de Manchesterblokken op Luchtbal bestaat momenteel uit een hyper-puzzolaan-cement-mengsel. Dit houdt warmte vast in de zomer en zorgt voor slechte doordringbaarheid bij veel neerslag. Via de Burgerbegroting willen we van één binnenplaats een onthard en groen eiland tussen de woonblokken creëren.

De ondergrond van de binnenpleinen van de Manchesterblokken op Luchtbal bestaat momenteel uit een hyper-puzzolaan-cement-mengsel. Dit houdt warmte vast en zorgt voor veel droog stof in de zomer en zorgt voor slechte doordringbaarheid en plassen en verstopte kolken bij veel neerslag. Via de Burgerbegroting willen we van één binnenplaats een onthard en groen eiland tussen de woonblokken creëren. Waar de bestaande bloem- en plantenbakken plus banken nog hun plaats hebben, maar waar paadjes slingeren tussen ontharde stukken gras die kleur geven maar ook klaar zijn voor een wijzigend klimaat. Waar de regen vlot in de grond weg kan en het hitte-eiland-effect vermindert. Zodat de bewoners (jong en oud) er een aangename ontmoetingsplaats vinden.

Betere afwatering bij veel regen, minder hitte-eiland-effect tussen de grote woonblokken en een rustgevende, groene ontmoetingsruimte waar buren elkaar kunnen vinden.

Valkuil is dat de mensen van de andere Manchesterblokken ook zo'n klimaatrobust binnenplein gaan vragen.

District Antwerpen

- communicatie met de bewoners - onderzoeken welke stukken onthard gaan worden en welke blijven - de realisatie

Reacties
 • Sabrina M

  ongeveer 2 weken geleden

  liever dat alle binnenplein aangepakt worden, maar als er nu pas bespaart moet worden doe dan maar de binnenplein van belfaststraat - bristolstraat

 • henri p

  ongeveer 2 weken geleden

  zeer goed dat dit aangepakt gaat worden hopelijk de binnenplein belfaststraat bristolstraat hier spelen de meeste kinderen en zijn de kolken veel verstopt ; wij kunnen ook niet op het terras zitten wij een beetje wind (stof)

 • Frederik F

  ongeveer 3 weken geleden

  En paadjes met houtsnippers ook?