Klimaatprojecten: 229.467 euro

Afkoppelkunst

Tijdens interactieve workshops leren kinderen over de klimaatverandering en de gevolgen hiervan voor hun omgeving. Dit project wil 6 scholen betrekken in district Antwerpen.

Studio Bas Sala in Rotterdam ontwikkelde een klimaatprogramma voor basisscholen. Dit project is daarop gebaseerd. Tijdens interactieve workshops leren kinderen over de klimaatverandering en de gevolgen hiervan voor hun omgeving. Kinderen gaan ook letterlijk aan de slag. Ze ontwerpen met regenpijpen fantasiefiguren, dieren en robots. Deze worden uitgewerkt tot afkoppelkunst. Ze worden geplaatst op de wanden van de school. Zo dragen de kinderen bij aan een klimaatadaptieve school en een betere toekomst voor de kinderen.

De kinderen dragen bij aan een klimaatadaptieve school. Het regenwater wordt opgevangen en kan ingezet worden om groen in de school water te geven.

Idealiter is deze afkoppelkunst zichtbaar voor voorbijgangers, zodat ze ook anderen kan inspireren om hetzelfde te doen.

60.000 euro (6 scholen x 10.000 euro)

Ikzelf begeleid de workshops in de scholen. Duur workshop: 1,5 uur Leeftijd 8-12 jaar Max 12 leerlingen per workshop De uitvoering neemt ca. drie dagen en wordt uitgevoerd door een nog te onderzoeken partner.

Januari tot maart - uitwerken programma; april tot juni - oproep naar scholen en opmaken planning najaar; september tot november - begeleiding workshops en uitvoering afkoppelkunst

Reacties