Meer bomen: 79.574 euro

Are we one of the greenest cities in Europe? Yes we can...

Antwerpen de groene biotoop en omgeving. Onze groene long komt van de bomen in het straatbeeld. Een studie gaf aan: bomen, klimop en varens geven ons gezonde lucht. Nog meer wetenschap? Door lanen met bomen gaat het verkeer automatisch trager. Daarom wil dit project 6 bomen en/of enkele groenslingers plaatsen in de Moonsstraat.

Amsterdam is ons al voor, daar worden straten autovrij gemaakt en vele parkoers afgezet met gigantische betonnen bloembakken vol kleur. Elke straat verdient groen! Bijen gedijen nu beter op "daken van de wereld" (bron Europa tv ) Hoe meer diversiteit in planten, hoe meer talen er gesproken worden. Natuurpunt kan ons helpen onze straten te beplanten met soorten die we nodig hebben.

De meerwaarde is een gezondere omgeving! Fietspaden kun je aanleggen, Lez kun je invoeren maar de co kwaliteit kan enkel veranderen door de groene bosrijke omgeving. Zonder adem zitten is geen optie. Met meer goede lucht kan een bevolking meer aan en is zijn geestelijke gezondheid optimaal. Dan neemt men ook de tijd ervan te genieten. Linker Oever zou het ook beter doen indien er een echt strand zou zijn zoals aan zee...

Het project kan enkel gesteund worden met medewerking van de stad.

36.000 euro 6*6000 euro /boom

Het distrikt Antwerpen voor heraanleg in de eerste plaats. Daarentegen komt er hopelijk een samenwerking met de beweging 'Hart boven hard' waar we mensen ook gaan aansporen zelf meer bomen te planten daar waar mogelijk is.

Tom Van den Borne zal als schepen dit wellicht uitwerken. Wel zullen we mee co-ordineren en als burgers onze handjes uit de mouwen steken. U vroeg me nog enkele verwaarloosde straten te fotograferen. Nu hoop ik maar, dat deze keer mijn foto's zijn ingeladen, anders zit er niets anders op u te mailen. Mvg

Reacties