Ontmoeting in de buurt: 97.340 euro

Gezellige tuin tussen de Braemblokken

Het grasveld tussen de Braemblokken is erg saai en kaal. Door het plaatsen van wat  banken, tafeltjes, bomen, bloemen etc  - creëer je een plek waar het aangenaam vertoeven is voor jong en oud. Een plek om even tot rust te komen of om met buren te babbelen.

De aanleg van een gezellige 'tuin' met veel loofbomen, (bloeiende)struiken en regelmatig een bankje langs de wandelpaadjes: op de plaats waar nu een groot grasveld is. Ik droom van 30 extra bomen, 9 bankjes en een 5-tal picknicktafels

Een parktuin tussen de Braemblokken geeft de mensen uit de buurt de mogelijkheid om even tot rust te komen op een bankje en een praatje te maken. Een plek waar veel bomen en struiken staan en voldoende banken, nodigt daartoe uit. Met zo'n plek kan je veel kanten op: het zorgt voor minder lawaai tussen de Braemblokken, het geeft de nodige schaduwplekjes in de zomer, kinderen kunnen er verstoppertje spelen, je kunt er een bijenhotel laten bouwen, oudere mensen kunnen even rusten op weg naar de bushalte ... Momenteel is dit een plek waar de geluiden weerkaatsen tussen de flatgebouwen: geluiden van mensen, maar ook van de grasmaaimachines (die vaak en lang maaien). De banken die er vroeger stonden, zijn bijna allemaal verdwenen. Een parktuin op deze plek zou voor iedereen in de buurt een meerwaarde zijn.

Hetzelfde als in elk park: zwerfvuil bij banken en vandalisme ...

te berekenen door district Antwerpen

district Antwerpen

Er moet een parktuin ontworpen worden, liefst één waar architect Braem zich ook in zou hebben kunnen vinden en waar het huidige paadje mee in opgenomen is. Er moet onderzocht worden of er ergens buizen/leidingen lopen en of er een vijvertje of fonteintje mee in opgenomen kan worden (wat kan: wat kan niet). Als er een geschikt plan ontworpen is, moet er bepaald worden wie er de aanplant uitvoerd. Vervolgens moeten er voldoende banken geplaatst worden. En dan moet er nog gekeken worden, wat het onderhoud van het park inhoud en wie dit uitvoerd.

Reacties