Ontmoeting in de buurt: 97.340 euro

"ONS HUIS" wassalon, geefwinkel en ontmoetingsruimte

Ons Huis is een wassalon annex geefwinkel en ontmoetingsruimte. Dank zij de Burgerbegroting hebben wij dit project één jaar geleden kunnen verwezenlijken. Het is een geweldig succes.

Wij willen graag dat "Ons Huis" kan blijven bestaan. Wij: onze kern van vijf vrijwilligers die tweemaal in de week het wassalon open houden, om de buurtbewoners te verwelkomen die komen om te wassen en te drogen of voor een koffie met koekje en een babbeltje. Met het budget van de Burgerbegroting krijgen onze vrijwilligers een kleine financiële vergoeding. Omdat het een sociaal laagdrempelig project is betalen de klanten een minimum aan kost voor het wassen en het drogen en koffie. Via de Burgerbegroting is er ademruimte om de financiële kost te dragen, wij willen ook graag ons lokaal verder verfraaien en indien nodig nieuwe machines kopen of ander klein materiaal. Met iets meer middelen is er mogelijkheid om één dag meer open te houden om bv. een workshop te organiseren.

De meerwaarde is ondertussen gekend : wekelijks tientallen wassen en drogen en bezoekers die niet te tellen zijn.

Zonder budget wordt het moeilijk, niet te spreken van het einde van een mooi project.

8500 euro voor verfraaiing locatie, onkosten energie en vrijwilligersvergoeding en uitbreiding. Vergoeding vrijwilligers +/-   4000 euro Energie factuur                 +/-   1500 euro Verfraaiingwerken, onderhoud en of nieuwe machine +/ 2000 euro Materiaal ( zeep,poetsprodukten, koffie enz…..) +/- 1000 euro

bewonersgroep Onze stad ons huis FV

Het project loopt prima, we doen gewoon verder.

Reacties