Aantrekkelijkere pleinen: 98.638 euro

Een bank voor "A"!

Een multifunctionele boom-bank in de vorm van de “A” van Antwerpen. Met stoeltjes, banken, een pick-nick gedeelte en een groenzone waar wintergroene planten en zelfs een kleinere boomsoort gezond in kunnen groeien.

Een grote bank in ademend beton of duurzaam composiet (bij voorkeur een gerecycleerd materiaal) met FSC-hardhouten zitelementen en ingebouwde groenzone voor een boom of struikgewas. Het stadsmeubel is een uitvergroting van het logo van Antwerpen en bevat verschillende compartimenten: een boom-bak met waterreservoir en opvang door het poreuze microbeton, een handige ruimte voor afvalopslag weg van de zitbanken (wespen, geurhinder), een picknick-zone in de schaduwrichting van de boom, een zit-zone, een hangplek en ruimte voor sociaal contact en ontmoeting, een cultureel element (gedicht of tekst verwijzend naar de locatie op de zijkanten geschreven?)... De bank is een ontwerp van ‘De Stadsontharders’ en werd gevisualiseerd door Floris Gerits, student landschapsarchitectuur – stedenbouw uit Antwerpen.

Unieke combinatie van natuurbeleving, meer natuur (bomen) en biodiversiteit, recreatie en straatmeubilair. Een aantrekkelijke blikvanger op elk plein of open plaatsen en een uitnodigende plaats voor ontmoeting en sociaal contact. Groen en natuur zorgen voor meer biodiversiteit, ontharding, comfort en welbehagen, opslag en buffer van regenwater, verkoeling in de zomer, meer zuurstof, schaduw,… In de bank is plaats voorzien voor vuilnis en recyclage. De bank heeft een eigen waterreservoir voor opslag van regenwater en door het unieke ontwerp en de opbouw in compartimenten kan het meubel gemakkelijk worden gedemonteerd en verplaatst. Er zijn veel uitbreidingsopties, we starten bij de “A” van Antwerpen. Plaats voor een insectenhotel of vogelhuisjes.

Geen

Geschatte kostprijs: 19.500€ per bank - te bespreken met District

Eigen uitvoering en productie door het team van feitelijke vereniging 'De Stadsontharders - Urban Scapers' in overleg met District Antwerpen

Te bespreken - bij voorkeur voor zomer 2020

Reacties