Meer bomen: 79.574 euro

Zebrabomen en groene hoek

Aanplanting van twee bomen ter hoogte van het zebrapad van de Korte Van Sterbeeckstraat en de Lange Van Sterbeeckstraat. Zelfde idee voor het zebrapad ter hoogte van de Van Campstraat / Gasstraat. Een burenboom op de hoek van de Korte Van Sterbeeckstraat en de Van Campstraat.

Sinds enkele jaren doen onze straten (Van Campstraat en Korte Van Sterbeeckstraat) actief mee aan de jaarlijkse lentepoets. De bijhorende vlagjes sieren onze straten doorgaans het hele jaar door. In de gezelligheid die met het burenzijn gepaard gaat, dromen we van een groenere en veiligere straat. Liefst van al een verkeersvrije straat, maar dat is allicht (voorlopig) een brug te ver. Om dit alles te vieren en een gezellige, groene ontmoetingsplaats in onze straat te creëren lijkt een derde boompje in de hoek Korte Van Sterbeecktstraat / Van Campstraat een must. Hier verdwijnt geen parkeerplaats want de huidige ruimte is te kort voor een auto (met hardnekkige voetpadpaarkeerders tot gevolg). Kortom: - meer groen - meer veiligheid - meer buurtschap - meer gezelligheid

Kortom: - meer groen - meer veiligheid - meer buurtschap - meer gezelligheid

mogelijks trekken deze boompjes / bloembakken sluikstorters aan. We zullen er met de buren over waken dat deze perkjes er proper bij blijven liggen. Vermindering aan parkeergelegenheid, al is dit beperkt tot één wagen minder. Als we de verkeers- en parkeerregels correct hanteren, zelfs geen vermindering gezien de te nemen parkeerafstand ten opzichte van een zebrapad.

18.000 euro

district antwerpen