Ontmoeting in de buurt: 97.340 euro

Uit je hoofd, in je handen

Op verschillende locaties binnen het district komt een mobiel atelier langs voor handwerk en ambacht. Met ambachten als middel worden buurtbewoners met zichzelf, met hun werk en met anderen in verbinding gebracht. Met zijn allen 'uit het hoofd in de handen' om tot intense en boeiende ontmoetingen te komen.

Wat we met zijn allen gemeen hebben als mensen is dat we twee handen hebben gekregen. In tijden van digitalisering vergeten we die vaak te gebruiken. Doen we het toch, dan ontdekken we al heel snel dat het ‘echt deugd’ kan doen om uit ons hoofd te gaan, in onze handen. Meer nog, ook met de mensen rondom ons gaan we op een andere manier in verbinding. We hebben plots tijd tijdens het handwerken om gesprekken aan te gaan waar we nog zelden tijd voor maken. Daarom willen we graag neerstrijken op tien verschillende lokaties in de stad (bibliotheken, ontmoetingscentra, pleinen, wijkfeesten...) om mensen van elke mogelijke pluimage op deze manier in verbinding te brengen. We zetten een ambachtsatelier neer waar gebruiksmaterialen aanwezig zijn voor houtsnijden, textielbewerking, glaswerk en druktecnhieken. Alle grondstoffen die we gebruiken komen zo veel als mogelijk uit reststromen. We werken zo circulair mogelijk. We starten met mensen te initiëren in verschillende technieken waarna ze zelfstandig aan de slag kunnen gaan.

Voor de mensen die deelnemen aan het project is het een fijne manier om tot ontmoeting en te komen met buren en uit het hoofd in hun handen te gaan. Door te werken met materialen uit reststromen laten we mensen nadenken over een duurzame stad.

niet aan gedacht

7000 euro: Berekend aan tien dagen neerstrijken op verschillende plekken in het district: kost gebruiks- en verbruiksmaterialen: 2000 euro vergoeding 2 atelierbegeleiders: 5000 euro

Hausgemacht.be (ik)

1.verschillende lokaties aanspreken en vastleggen 2. planning opmaken 3. publiciteit maken ism de lokaties 4. neerstrijken met het atelier 5.evalueren met de lokaties