Stap 1: kies thema's

In het voorjaar beslis jij, samen met andere bewoners, welke thema's belangrijk zijn. Dat is de eerste belangrijke stap in het traject van de Burgerbegroting. 

Je krijgt alle info over de Burgerbegroting en over de Begroting van district Antwerpen, op een duidelijke manier. Samen met andere bewoners beslis jij welke thema's belangrijk zijn voor het volgende jaar. Je kan deelnemen aan een moment in jouw buurt in district Antwerpen. 

Alle bevoegdheden van het district zijn onderverdeeld in 8 beleidsdomeinen. Die beleidsdomeinen zijn op hun beurt onderverdeeld in 68 thema's. Hier vind je de thema's waaruit je kan kiezen 

Hoe verloopt het?

Je zit samen met 5 andere bewoners rond de tafel, waar je vertelt wat jouw droom is voor jouw buurt. Aan de hand van die verkennende ronde, bespreek je samen met je tafelgenoten welke thema's het belangrijkst zijn. Jullie kiezen samen, in overleg en consensus, vijf thema's. We tellen de resultaten van alle tafels op en maken de 12 meest gekozen thema's bekend.

Binnenkort vertellen we je waar en wanneer je thema's kan kiezen en hoe je kan inschrijven. Hou deze pagina dus zeker in de gaten.

Resultaat

De resultaten van alle gesprekken worden samengevoegd. De 12 meest gekozen thema's liggen dan vast voor het volgende jaar.