Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Stap 2: dien ideeën in

Dien je project in

Zodra de 8 thema's en de budgetten voor elk thema bekend zijn, kan je ideeën indienen. In 2024 is dit van 15 maart tot en met 28 april. Een idee moet wel plaatsvinden in district Antwerpen en een meerwaarde bieden voor de inwoners.

Je kan een idee indienen dat je zelf, in groep of met je vereniging wil uitvoeren, maar je kan district Antwerpen ook vragen om het uit te voeren. Zodra stap 2 van start gaat, vind je hier ook de richtlijnen voor het indienen van ideeën. 

Op zoek naar inspiratie? Bekijk de projecten van 2024, van 2023van 2022, van 2021 of die van 2020! Nog meer ideeën? Klik bovenaan in het menu op Projecten en kies één van de jaargangen van de Burgerbegroting.

Opgelet: de Burgerbegroting ondersteunt geen buitenlandse reizen, levensbeschouwelijke evenementen, commerciële activiteiten, activiteiten met een politiek doeleinde, fondsenwerving en subsidiekanalen. 

Hoe werkt het?

Je registreert je op ons platform en dient jouw idee in. Als je hulp nodig hebt om je idee te omschrijven dan helpen we je graag verder. Bel of mail ons dan!

Ons doel is om zo veel mogelijk goede projecten te krijgen: verstaanbaar uitgelegd, met een duidelijk doel en een helder budget. Wij helpen je graag om tot een definitief voorstel te komen.

Een eerste screening gebeurt zo snel mogelijk nadat je hebt ingediend. We keuren vooral projecten af die geen link hebben met het district Antwerpen (die bijvoorbeeld in een ander district plaatsvinden), die buiten de bevoegdheden van het district vallen (en bijvoorbeeld over mobiliteit, afval of veiligheid gaan). Alle projecten die in aanmerking komen, komen online en kunnen door iedereen gezien worden.

Tijdens de tweede stap bekijken we alle projecten in detail, samen met collega’s die gespecialiseerd zijn in een bepaald onderwerp. Als het nodig is, nemen we contact met je op om vragen te stellen. Samen met jou kunnen we dan beslissen om het project aan te passen of van thema te veranderen, het budget bij te werken, samenwerking tussen projecten te stimuleren of een project toch nog in te trekken. Deze afwegingen zijn gebaseerd op de filosofie van de Burgerbegroting en op de ervaringen van vorige edities. Het districtscollege van Antwerpen beslist uiteindelijk of een project past binnen de richtlijnen.

Resultaat

Als een project klaar is voor de stemming, zowel online als op het festival, laten we je dat weten. Begin september is de definitieve lijst van alle projecten gekend. En dan kunnen jullie projecten kiezen! We versturen hierover een nieuwsbrief, schrijf je zeker in!

Nog vragen?

Bekijk onze rubriek vraag en antwoord of contacteer ons.

Deel op facebook
Deel op twitter