meer sociaal contact - 104.469 EUR

Oud maar niet versleten

Korte omschrijving

Toneel - boottocht - optreden voor senioren

Wat ga je doen?

Ik woon in een sociaal woonblok. Ik merk bij mezelf en hoor van andere bewoners dat we niet meer kunnen/durven buiten komen. Onze gemiddelde leeftijd is 70+. Velen onder ons zijn slecht te been, hebben een verhoogde tegemoetkoming. Naar toneel gaan of een boottocht kunnen we niet betalen. Er is wel het vrijetijdsloket maar daar zijn de plaatsen beperkt en kunnen we niet in groep naar toneel. Vaak is het ook niet voor onze leeftijd. In groep voelen we ons toch veiliger. Ik zou dus graag hebben dat we met onze bewonersgroep De Glorianten met een 50-tal buren naar toneel kunnen gaan, een boottocht kunnen maken, naar een optreden voor onze leeftijd kunnen gaan, en nog andere leuke uitstappen kunnen doen. Voor diegenen die echt niet meer met de tram meekunnen zou ik graag een taxibusje willen zodat ook deze senioren mee kunnen. Het zou ook fijn zijn om een uitstap met een bus te doen naar bvb Planckendael of zo.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Vereenzaming tegengaan bij onze vaak vergeten senioren, senioren uit hun kot krijgen :-). Sociaal contact voor senioren maakt hen gelukkiger. Een leuke uitstap, gezellige uitstap brengt ons dichter bij elkaar.

Wie voert het uit

feitelijke vereniging

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2050

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

Afhankelijk van de centjes kunnen we elk seizoen iets plannen. Er is een vereniging in onze buurt en zij willen ons helpen met het plannen en organiseren van de uitstappen en tickets voor toneel en afspraken maken met de taxi maatschappij.

Wat is de totale kostprijs van je project?

7000

Begroting (verplicht voor projecten > € 7.500 die het district NIET uitvoert, optioneel voor alle andere projecten)

Per uitstap ongeveer 1.750 euro. Tickets en vervoer en een drankje inbegrepen.

Schatting en begroting investeringskosten (verplicht voor projecten > € 7.500 die het district NIET uitvoert, optioneel voor alle andere projecten)

0

Schatting en begroting werkingskosten (verplicht voor projecten > € 7.500 die het district NIET uitvoert, optioneel voor alle andere projecten)

0

Aparte schatting en begroting personeelskosten (zowel loondienst als free-lance) in % van VTE (max. 1 VTE per organisatie, over alle ingediende projecten heen) (verplicht voor projecten > € 7.500 die het district NIET uitvoert, optioneel voor alle andere projecten)

0