zet je buurt in beweging - 55.376 EUR

Buurtfitness

Korte omschrijving

Een kleine gratis buurtfitness voor de bewoners in de buurt, die vier keer per maand wordt opengehouden door vrijwilligers. Voor jong en oud.

Wat is de totale kostprijs van je project?

5300

Wie voert het uit

bewoner

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2050

Wat ga je doen?

Ik zou graag een openstaand lokaal omtoveren tot een buurt fitness voor de bewoners. Ze kunnen daar gaan trainen en elkaar motiveren en leren kennen door sport.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

De bewoners hebben meer toegang aan beweging en sport. Ook leren ze nieuwe mensen kennen en motiveren ze elkaar met hun sport doelen.

Welke valkuilen zie je?

Theoretisch gezien zijn er geen valkuilen. Ik heb veel vraag gekregen voor een buurtfitness dus er zou genoeg mensen kunnen deelnemen. Misschien dat de locatie die ik heb voorzien niet groot genoeg zou zijn. Of er is te weinig materiaal voor de mensen die gaan komen.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

Eerst het bemachtigen van de lokaal op de Ernest claesstraat nummer 1. Dan het lokaal schoonmaken en zien of het echt wel geschikt is voor een fitness. Als die 2 stappen gedaan zijn begin ik aan de materialen. Ze brengen in het lokaal en het laten uitzien als een echte fitness. Dan begin ik aan administratie en hoe ik precies al deze mensen ga inplannen en de manier waarop. Dan het verwerven van vrijwilligers.

Begroting

schoonmaakmiddelen, fitnesstoestellen, gewichten; fitnessbal, drinkdispenser, matten, een opbergkast/ locker.

Schatting en begroting investeringskosten

Bureau,Yoga matten, gewichten, fitnessbal, Loopband, spinning fiets, crossfit machine, drinkdispenser en lockers= 3000 EUR

Schatting en begroting werkingskosten

Schoonmaak materiaal, huur, plastieke bekertjes, flessen water van 5L, Visite kaartjes, stempel en stempelkaartjes, stiften= 1500 EUR

Aparte schatting en begroting personeelskosten

3 personen, 4 keer per maand open. 1 vaste en 2 voor lessen van Yoga en zumba... = 60 EUR per maand. Dus 720 EUR per jaar.