zet je buurt in beweging - 55.376 EUR

Super Parent

Korte omschrijving

Breng je kind mee naar je workout en geef ze meteen het goede voorbeeld! Je kan kiezen uit verschillende lessen waarin je kindje (0-16) meedoet. Als je kind liever niet meedoet is er een oppas aanwezig om ze op een leuke manier te entertainen.

Wat ga je doen?

Tot 2x per week sporten met je kind zonder een oppas te moeten regelen. We bieden één les yoga en één les kracht & cardio training aan per week. Sport en beweging is belangrijk voor een gezond leven, maar is voor veel mensen niet haalbaar door hun job, levenssituatie, etc... tel daar kinderen bij en het is bijna niet te doen. Wij bieden een gezonde en vooral haalbare manier aan om je lichaam en geest fit te houden. Kindjes kunnen meedoen als ze willen - de coach geeft leuke alternatieven en modificaties zodat iedereen kan mee zweten op een veilige manier. Als de kinderen geen zin hebben, is er een oppas aanwezig om ze te entertainen. Tijdens de warmere maanden trekken we naar een park en tijdens de koelere momenten huren we een lokaal in het cultureel centrum (bijvoorbeeld Het Stadsmagazijn).

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

-Gratis groepslessen -Gratis kinder sport en opvang -Voel je fysiek en mentaal sterker en bouw op een leuke nieuwe manier een bond met je kind -Leer andere ouders kennen (community building)

Wie voert het uit

bewoner

Welke valkuilen zie je?

-Ouders motiveren om er ook echt te geraken en de goesting erin te houden na een paar weken. Maar hey, het duurt 6 weken om een gewoonte op te bouwen! -Vervanging vinden als ik of de oppas ziek valt (maar hier heb ik wel veel back up)

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2000

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

-Lessen schema maken en online zetten -> coördineren met mijn schema (coach) en de oppas (mijn zus - afgestudeerd in verzorging) haar schema. -Locaties vastleggen (Schelde Bocht en Stadsmagazijn) -Online marketing en wat flyertjes maken, drukken en uitdelen

Wat is de totale kostprijs van je project?

7500

Begroting (verplicht voor projecten > € 7.500 die het district NIET uitvoert, optioneel voor alle andere projecten)

-kosten coach & oppas -huurprijs zaal -marketing kosten