aanwerving en ondersteuning vrijwilligers - 149.813 EUR

Aamaai, wat een inspirerende AAP community

Korte omschrijving

Binnen dit project wordt een platform gemaakt om geïnteresseerde vrijwilligers te laten proeven van wat AAP in petto heeft. Om meer verbondenheid tussen de vrijwilligers te scheppen en om hen te coachen, te inspireren en te informeren. Een medewerker (3u/week) werkt het platform uit en implementeert het.

Wat is de totale kostprijs van je project?

20000

Wie voert het uit

vzw

Ondernemingsnummer van de vzw of bedrijf die het project uitvoert (enkel indien van toepassing)

Animal Assisted Projects vzw (BE0679 445 804)

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060

Wat ga je doen?

Graag laten we een platform ontwikkelen waar we onze vrijwilligers in connectie kunnen laten gaan. AAP heeft de luxe om met prachtige mensen te mogen samenwerken die allemaal een hart voor dieren hebben. Dit hart willen we dan ook graag laten kloppen in ons nieuw online platform, of in de AAP community. Een plek waar mensen in contact kunnen komen. Waar vragen gesteld kunnen worden, waar mooie verhalen naar hartenlust verteld mogen worden. Met andere woorden, een plek waar je geïnspireerd wordt. Deze inspirerende plek is natuurlijk voor onze bestaande vrijwilligers, maar ook mensen de interesse hebben om zich aan te sluiten bij AAP vzw, zijn welkom in deze community. Zo kunnen potentieel geïnteresseerde vrijwilligers op een niet besmettelijke manier, geïnfecteerd worden met het mooie dat vrijwilligerswerk te bieden heeft. Maar in de community willen we nog een stapje verder gaan. Want we willen er zijn voor onze vrijwilligers door hen ook weer handvaten te geven over thema’s waar zij meer over willen bijleren, om met nog meer beestige passie hun vrijwilligerswerk te doen. Zo kunnen we via de community heel gerichte content aanleveren. Een inspirerend filmpje, een leuke workshop, een blog en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Allemaal info op maat en in het interesseveld van de vrijwilligers. Zo kan AAP vzw binnen zijn vrijwilligerswerking gaan differentiëren op een leuke laagdrempelige manier. Op dit moment werken wij reeds met een besloten facebookgroep maar stoten hier op veel nadelen. Daarom willen we verder professionaliseren binnen onze vrijwilligerswerking. We hopen zo'n 1000 mensen te bereiken met dit platform.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Een fijne, laagdrempelige plek, om zonder verplichtingen al eens kennis te maken met de vrijwilligerswerking van een organisatie. Met uiteraard als bedoeling veel mensen te besmetten met het vrijwilligers-virus. Zo kunnen wij in het district nog meer inzetten in de mooie relatie tussen mens én dier.

Welke valkuilen zie je?

Er zal een goed vooronderzoek moeten gebeuren naar wat de community moet zijn en kunnen bieden. Maar ook waar de noden bij de huidige vrijwilligers liggen. Zo kan er een platform op maat van onze organisatie gebouwd worden.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

We moeten van naaldje tot draadje helder hebben wat het platform moet zijn om dan op zoek te gaan naar een partner die de uitvoering kan doen. Vervolgens kan er dan met een deel vrijwilligers naar het test-platform gekeken worden en geëxperimenteerd. Bij groen licht, kunnen we dan met veel toeters en bellen de AAP-community in het leven roepen.

Begroting

10.000 euro: ontwikkeling online platform 5.000 euro: content creatie voor het platform 5.000 euro: loonkost een twaalfde VTE (3u/week) voor het uitwerken en implementatie platform

Schatting en begroting investeringskosten

10.000 euro: ontwikkeling online platform

Schatting en begroting werkingskosten

5.000 euro: content creatie voor het platform

Aparte schatting en begroting personeelskosten

5.000 euro: loonkost een twaalfde VTE (gemiddeld 3u/week) voor het uitwerken en implementeren van het platform

  • 55