aanwerving en ondersteuning vrijwilligers - 149.813 EUR

Zwerfpoezen

Korte omschrijving

Graag een afdakje tussen Luca 1 en Luca 2 op Luchtbal met eronder een voederbak zodat de buurtpoezen beschut kunnen eten. Eventueel wordt een stukje terrein afgebakend waar de poezen zich kunnen terugtrekken.

Wat ga je doen?

Als erkende zwerfkattenvrijwilligster met een voederpas geef ik op eigen kosten poezen eten die door de dienst Dierenwelzijn van stad Antwerpen na sterilisatie in de buurt teruggezet worden. Dat doe ik tussen de flatgebouwen van de sociale woningmaatschappij Woonhaven, LUCA 1 en LUCA 2 op Luchtbal. Ik vind het belangrijk dat de poezen beschut kunnen eten en dat ze, als het regent, niet in slijk moeten zitten. Daarom wil ik een vloer voor hun voederbak met een klein afdak erboven, liefst op een afgebakend stukje van het terrein waar de poezen zich kunnen terugtrekken. Ik zal deze voederplaats zelf onderhouden.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Niet geregistreerde zwerfkatten worden door de stad gevangen enonvruchtbaar gemaakt. Ze worden ook behandeld tegen ongedierte. Een kleine oorknip toont aan dat ze onvruchtbaar zijn. Daarna worden de katten terug uitgezet op de plek waar ze werden gevangen. Zo nemen andere katten het territorium niet in. Erkende zwerfkattenvrijwilligers voederen de poezen op eigen kosten.

Wie voert het uit

district Antwerpen

Welke valkuilen zie je?

Geen. Woonhaven is het project genegen en zocht al mee naar een plaatsje voor de zwerfkatten.

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2030

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

Stukje grond vrijmaken, eventueel afbakenen, vloer maken, afdakje plaatsen.

Wat is de totale kostprijs van je project?

2500