home-page
Terug naar het overzicht

Mensen samenbrengen - € 175.860

Carry on compositions

Korte omschrijving

Liedjes voor Antwerpenaren (groot en klein) die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken, speciaal geschreven en uitgevoerd door lokale muzikanten.

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

11000

Wie dient het idee in?

een vzw

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Pluto vzw

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Project is geschikt voor mensen uit heel Antwerpen, iedereen kan iemand uit Antwerpen nomineren. Selectiecommissie en muzikantenteam bestaat uit inwoners van verschillende districten.

Wat ga je doen en waarom?

Ken je een Antwerpenaar, groot of klein, die wel een hart onder de riem kan gebruiken? Nomineer die dan voor ons project Carry on compositions. Een jury, bestaande uit mensen van verschillende leeftijden, districten en achtergronden, selecteert tien mensen voor het project. Tien lokale muzikanten bezoeken vervolgens elk een van deze personen en luisteren, zoeken verbinding. De muzikanten vertalen de ontmoeting naar muziek. Op een slotevenement worden alle nummers ten gehore gebracht voor de genomineerden, hun familie, vrienden en andere geinteresseerden.

Welke valkuilen zie je?

- hoe bereiken we een zo breed mogelijk publiek? hierbij kunnen we de hulp van de burgerbegroting zeker gebruiken

- logistiek van aanmelding van nominaties moeten we goed regelen (dat onze inbox niet direct volzit omdat iedereen een filmpje inzendt)

- hoe gaan we om met mensen die we niet uitkiezen? wat kunnen we hen bieden?

- een locatie vinden voor het slotconcert (liefst gratis)

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

Stap 1: oproep maken om iemand te nomineren en die zo breed mogelijk verspreiden: lokale krant/lokale tv/sociale media etc.

 

Stap 2: inzendingen registreren, jury samenstellen en door alle inzendingen gaan. 10 inzendingen selecteren

 

Stap 3: muzikanten zoeken en koppelen aan een inzending. Muzikanten briefen over wat de bedoeling is, praktische afspraken maken (deadline, budget etc)

 

Stap 4: muzikanten gaan eenmalig op bezoek bij hun persoon en schrijven een lied of muziekstuk gebaseerd op de ontmoeting

 

Stap 5: lokaal slotevenement organiseren waarbij alle muzikanten hun lied/muziekstuk tonen aan het publiek en degene voor wie ze het schreven


Hoeveel budget heb je nodig voor investeringen?

0


Hoeveel budget heb je nodig voor personeel (in dienstverband of freelance)?

10000

Geef wat meer uitleg over je personeelskosten.

Voor dit project werken we met freelancers: dit zijn de 10 muzikanten die elk een muziekstuk schrijven, plus een band en andere ondersteunende muzikanten. We vinden fairpay erg belangrijk en hanteren de honorariumtabel van Comav voor de composities.

Hoeveel zal er in TOTAAL gewerkt worden?

Andere:

freelancers die een taakloon krijgen 


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

1500

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

Promotie en communicatie rond de oproep van inzendingen en voor het slotconcert, catering bij vergaderingen met medewerkers, vrijwilligersvergoeding slotevenement, bedankjes slotevenement

Ondernemingsnummer | enkel nodig voor vzw’s

0635.947.737