home-page
Terug naar het overzicht

Mensen samenbrengen - € 175.860

De BuurtHub

Korte omschrijving

We bouwen een ontmoetingsplek voor buurtbewoners om verschillende leeftijden en culturen samen te brengen. Waar activiteiten en evenementen kunnen georganiseerd worden door de buurt en haar bewoners, in het groene decor van De Kloostertuin.

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

8000

Wie dient het idee in?

een vzw

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

SAAMO Antwerpen

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2020

Geef wat meer uitleg over de plaats.

De Buurthub zal gebouwd en georganiseerd worden in De Kloostertuin, semi-publieke ruimte, op de terreinen van WZC Hollebeek.

Wat ga je doen en waarom?

In het dense gebied van het Kiel, is er zeer weinig open groene ruimte. De weinige ruimte die voorhande is, is eerder kijk-groen. Op de terreinen van WZC Hollebeek, ontwikkelen buurtbewoners, onder begeleiding van buurtwerk De Stek van SAAMO Antwerpen, al enkele jaren een buurttuin "De Kloostertuin". Een groene oase tenmidde van het drukke Kiel.

Met De Buurthub, willen we De Kloostertuin faciliteren en organiseren als locatie voor en door de buurt om activiteiten op te zetten vanuit de buurt en haar bewoners. Zo geven we deze plek terug aan de buurt om in een groene sfeer aan de drukte van de stad te kunnen ontsnappen en zelf ideeën te bedenken en op te zetten, en/of deel te nemen aan buurtinitiatieven.

Samen met vrijwilligers en buurtbewoners, bouwen we aan een houten terras en buurtplatform om de toegankelijkheid van de BuurtHub te garanderen voor iedereen.

We bouwen een pergola en buurtshelter om ook tijdens de koude en natte dagen gebruik te kunnen maken de plek.

Samen met vrijwilligers en buurtbewoners, bouwen we aan een buitenkeuken om de buurt tijdens de activiteiten te kunnen voorzien van eten en drinken, maar ook om hier tal van deelactiviteiten en workshops rond op te zetten.

Samen met vrijwilligers en buurtbewoners, bouwen aan een grote buurt-ontmoetingsbank in combinatie met kleinere zithoeken, leuke ligveldje en tal van alternatieve ontmoetingsplekken.

Samen met het animatieteam en kiné-team van WZC Hollebeek, zorgen we voor cultuur, beweging en recreatie, om op deze manier ook zeker de bewoners van het woonzorgcentrum te bereiken en betrekken. 

Tijdens de zomermaanden komt er een zomerbar met workshops, activiteiten en optredens, georganiseerd door WZC Hollebeek, de buurt en haar bewoners.

Ook tijdens de overige maanden van het jaar wordt er ingezet op organisatie van activiteiten en events door de buurtpartners en bewoners. 

Bij de realisatie van dit project beogen we de buurt en haar bewoners, in al haar diversiteit, samen te brengen.


Hoeveel budget heb je nodig voor investeringen?

8000

Ondernemingsnummer | enkel nodig voor vzw’s

0425.500.396