home-page
Terug naar het overzicht

Mensen samenbrengen - € 175.860

Krachtverhalen tijdens een lunch met Senzo vzw

Korte omschrijving

In verschillende Antwerpse wijken organiseren we lunch met krachtverhalen. Vrouwen van andere origine met een zorgenkind of zelf een diagnose delen hun getuigenis en gaan in gesprek met de deelnemers. Iedereen met interesse welkom. 

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

5000

Wie dient het idee in?

een vzw

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Sensitieve Zorg/Senzo vzw

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

Geef wat meer uitleg over de plaats.

We willen in meerdere wijken een bezoek plannen en richten ons op minstens 5 lunchgesprekken. Ons eigen vzw bevindt zich in 2060 en daar kan al zeker.

Wat ga je doen en waarom?

We werken samen met lokale partners en sleutelfiguren om een lunch te organiseren gecombineerd met een krachtverhaal over diversiteit en inclusie.

 

Senzo bracht zelf een boek uit ism schrijfster Aya Sabi en Epo uitgeverij genaamd "Hoe de zon soms anders staat: verhalen van moeders met een migratieachtergrond over hun kind op het autismespectrum". Deze 5 getuigenissen en portretten bieden een basis om een snelle doorstart te kunnen maken. Daarnaast willen we de lunch gesprekken aanvullen met de getuigenissen van een vrouw met fysieke beperking en van een vrouw met visuele beperking die ook reeds een basis hebben opgebouwd om te praten voor een breed publiek.

 

We willen mensen inspireren en inkijk geven in het leven achter de schermen van personen die te maken krijgen met een diagnose en die daarbij met vallen en opstaan botsen op drempels maar ook kracht putten om door te gaan. 

 

Heel laagdrempelig mensen met en zonder beperking verbinden en stimuleren om uit te wisselen tijdens een gezellige lunch,want ook samen eten verbindt. De lunch laten wij verzorgen door sociale initiatieven die ook zelf een doelgroep in kwetsbare positie daarmee versterken of die zelf bezig zijn met verbindend en krachtgericht werken.

Welke valkuilen zie je?

Timemanagement en zorgen dat de lunch niet uitloopt en goed georganiseerd is (werkende mensen moeten op tijd kunnen vertrekken)

 

Catering kosten - bewaken dat inhoud primeert en de kosten niet te hoog oplopen

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

Stap 1 is beslissen in welke wijken en met welke organisaties of Bibliotheken we kunnen samenwerken en afspraken en planning maken + partners voor catering inplannen en afspraken maken

 

Stap 2 voorbereidend traject om het concept en format en plan van aanpak uit te werken van elke getuigenis/ krachtverhaal

 

Stap 3 elke getuigenis plannen we 1 gesprek vooraf om samen voor te bereiden

 

Stap 4 uitvoeren van het lunchgesprek en modereren van de uitwisseling met publiek nadien

 

 


Hoeveel budget heb je nodig voor personeel (in dienstverband of freelance)?

2000

Geef wat meer uitleg over je personeelskosten.

Projectcoördinatie en inhoudelijke voorbereiding en moderatie - freelance 

 


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

3000

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

5 a 7 lunchgesprekken vragen catering en een sprekersvergoeding of relatiegeschenk voor de getuigenis + evt. Zaalhuur + grafisch vormgeven van een conceptflyer  

Ondernemingsnummer | enkel nodig voor vzw’s

0691.719.76