home-page
Terug naar het overzicht

Mensen helpen - € 255.557

Spoken word voorstelling over handicap en migratie

Korte omschrijving

Een diverse groep personen met een beperking en andere culturele achtergrond gaan onder begeleiding van creatieve experten aan de slag met hun stem en getuigenis. Ze werken toe naar 1 of meerdere voorstellingen + publicatie voor breed publiek

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

25000

Wie dient het idee in?

een vzw

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Sensitieve zorg/Senzo vzw

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

Geef wat meer uitleg over de plaats.

We bekijken in overleg met geïnteresseerde partners en zalen welke postcodes haalbaar en beschikbaar zijn voor een locatie binnen het lopende projectjaar. 

Wat ga je doen en waarom?

We willen het taboe op handicap helpen doorbreken door ervaringsdeskundigen het woord te laten nemen en hun verhaal over het leven met een diagnose te delen met breed publiek. Dit werkt versterkend en helend voor de deelnemers zelf, biedt mogelijkheid om breed te sensibiliseren rond diversiteit en inclusie en verbindt nieuwe doelgroepen met cultuur.

 

Wij geloven sterk in de kracht van verhalen en getuigenissen als middel tot meer begrip en tolerantie. Voor gezinnen met een andere origine die in hun omgeving soms nog vaker botsen op onbegrip rond een diagnose biedt dit ook mogelijkheden om steun en erkenning te vinden en te zien dat zij niet alleen zijn. 

 

We streven naar een diverse groep deelnemers met verschillende diagnoses en leeftijden of profielen. Iedereen met interesse mag deelnemen en naast een groot toonmoment voor breed publiek (=zowel families, buurtbewoners als professionelen in het sociale werkveld) bundelen we de getuigenissen ook in een publicatie met hulp van een grafisch vormgever. Zo wordt dit project verankerd in duurzaam materiaal waarmee ook nadien nog in gesprek kan gegaan worden bij organisaties, scholen of buurtinitiatieven. Er is immers ook vanuit scholen en vanuit het brede Antwerpse hulpverleningslandschap veel vraag en interesse in hoe gezinnen met een andere culturele achtergrond kijken naar het thema handicap.

Welke valkuilen zie je?

Vooral inhoudelijk is het waakzaam blijven om diversiteit genuanceerd in beeld te brengen zodat het verbindend blijft. 

 

Mogelijks vinden we niet genoeg diverse profielen in leeftijd gender etniciteit en diagnose maar we gaan ernaar streven dat wel te realiseren.

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

Stap 1 is partnergesprekken en afspraken maken met inhoudelijke procesbegeleiders over plan van aanpak 

Stap 2 is kennismaken met de kandidaten die willen meedoen en werven van definitieve deelnemers 

Stap 3 is een communicatieplan uitwerken voor het toonmoment en alle praktische organisatie daarvoor treffen 

Stap 4 is lanceren van workshops met de deelnemers bestaande uit creatieve methodieken en inspiratie momenten om te kunnen groeien naar een eigen tekst over zichzelf.

Stap 5 is oefenen voor het toonmoment 

Stap 6 is voorstelling voor breed publiek 

Stap 7 is project verduurzamen en continueren adhv ontwikkelde publicatie 


Hoeveel budget heb je nodig voor personeel (in dienstverband of freelance)?

15000

Geef wat meer uitleg over je personeelskosten.

Projectcoördinatie 10% + freelancers om 2 culturele uitstappen te begeleiden als inspiratie + 12 workshops  begeleiden om te schrijven aan eigen teksten + 2 brainstormsessies inspraak organiseren rond de eindpublicatie + repitities coachen

Hoeveel zal er in TOTAAL gewerkt worden?

10% ofwel 1/10de (gemiddeld 3,8u/week)


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

10000

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

Creatief materiaal voor het voorbereidingstraject, attributen voor de voorstelling, grafisch vormgeving en redactie van een publicatie van alle teksten, fotograaf voor beelden eindpublicatie, communicatie en drukwerk,vrijwilligersvergoedingen

Ondernemingsnummer | enkel nodig voor vzw’s

0691.719.767