Skip to main content
home-page
Terug naar het overzicht

Toegankelijke straten en pleinen - € 174.331

Minder-mobiel vriendelijke aanleg van ingang Hertogenpark

Korte omschrijving

Hertogenpark heeft een nieuwe ingang waardoor het onaangenaam stukje voetpad langs de muur in de karel Oomsstraat sinds kort kan vervangen worden door een kort wandelingetje door het park. Aanpassingen voor rolstoelgebruikers en buggy's zijn noodzakelijk.

Voeg een leuke foto toe of mail ons die nadien. Dit maakt jouw idee aantrekkelijker!

Wie dient het idee in?

bewoner(s)

Wie krijgt het budget?

het district krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met bewoners)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2018

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Ingang Hertogenpark aan Residentie Hertogen, overkant van Albert Heijn. Deze plek is onlangs geopend voor publiek maar in de aanpalende omgeving liggen heel wat oneffenheden die aangepakt kunnen worden.

Wat ga je doen en waarom?

Aantrekkelijker en toegankelijker maken van nieuwe parkingang voor voetgangers, buggy's en elektrische rolstoelgebruikers. Tevens ook het groen stukje voor deze ingang opsmukken met extra zitmogelijkheden(geen slaapmogelijkheden!) voor de bewoners, passanten al dan niet per rolstoel en studenten uit de aanpalende academie die er 's middags of tijdens een pauze graag vertoeven. Het stukje voetpad van de Karel Oomsstraat t.h.v. de residentie Hertoghe heeft wat straatstenen die voor struikelgevaar zorgen. (putdeksel ligt hoger dan voetpad, zitbanken staan los,...) Dit struikelgevaar op het voetpad aanpakken. Het groene driehoekje met de mooie boom, dat net voor deze nieuwe ingang ligt, mee integreren met de nieuwe inkom van het park. Hier samen een groen pleintje van maken en waar mogelijk de stoep ontharden, want in de huidige situatie staan er steeds grote slijkplassen. Bij dit ontwerp de toegankelijkheid en het gebruiksgemak voor rolstoelgebruikers en buggy's laten primeren. Ook in het park zelf een rolstoel en buggyvriendelijk pad creëren naar de andere ingang / kruispunt Korte Lozannastraat en Karel Oomsstraat . Dit zou een alternatief moeten kunnen bieden aan de minder mobiele kinderen en jongeren van KOCA en de mama's en papa's met kinderwagen op weg naar de basisschool De Kolibri, zodat dit pad voor het voetpad aan de muur in de Karel Oomsstraat een altenatief kan bieden.

Misschien ook extra bijkomende verlichting voorzien op dit groen pleintje.

Spijtig dat er op de voormalige bedrijfssite van Minerva geen buggy's of rolstoelen werden gemaakt. Anderszijds kunnen we - de nutskasten maken er alvast een verwijzing naar - een verwijzing naar Minerva mee opnemen in het ontwerp van dit nieuwe groene - toegankelijke voor iedereen - plein en parkpad. 

Welke valkuilen zie je?

Het park zelf heeft aantrek voor dak- en thuislozen. Momenteel doen de banken in en rond het park er s' nachts dienst als slaapplek. Ook de drie banken die momenteel in dit stukje Karel Oomsstraat staan worden 's avonds ingenomen om er de nacht op door te brengen. Bij de heraanleg zouden we hiermee rekening moeten houden en zitplekken creëren die in de eerste plaats dienen om op te zitten en om het gezellig samenzijn tijdens pauzemomenten te faciliteren.

Bij het creëren van dit rustpunt voor het park rekening houden dat ook rolstoelgebruikers met hun begeleider op een zo natuurlijk mogelijke manier naast elkaar/ over elkaar kunnen zitten.

Fietsers dit pad ook kunnen gebruiken, wat niet de bedoeling is.