home-page
Terug naar het overzicht

Groen in straten en op pleinen - € 198.638

Plantenbakken met geïntegreerde zitbanken voor op Den DAM.

Korte omschrijving

Op de hoek van de Dijlestraat en de Tweenetenstraat (wasserette) is er plaats  voor Plantenbakken met geïntegreerde ergonomische zitbanken in cortenstaal en hout. In de plantenbakken is er plaats voor een bloeiende struik, varens & bloembolgewassen.

Wie dient het idee in?

bewoner(s)

Geef wat meer uitleg over de plaats.

We willen deze plantenbakken plaatsen op de lege ruimtes (stukken voetpad) van enkele straathoeken van de Lange Lobroekstraat. Zo kunnen bewoners en bezoekers van onze straat daar even verpozen. 

Wat ga je doen en waarom?

We willen de Lange Lobroekstraat vergroenen en aangenamer maken. De oude kern ligt er nogal saai bij. Het moet meer zijn dan een sluipweg waar men zo snel mogelijk wil passeren. 

Welke valkuilen zie je?

Buiten de aankoop van deze plantenbakken met geïntegreerde zitbanken en de beplanting zie ik geen al te grote valkuilen. We hopen dat de groendienst van de Stad Antwerpen ons hierbij kan helpen. 

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

Er zal samen met de groendienst moeten gekeken worden waar we deze plantenbakken met geïntegreerde zitbanken kunnen plaatsen. Ik zie ze als een verbetering voor de petuniatorens die er vroeger stonden. Er zal naast het meubilair ook voor planten én potgrond moeten gezorgd worden.