groen in straten en op pleinen - 201.344 EUR

Deze projecten worden allemaal in 2021 uitgevoerd.

Water voor Willibrordus

Korte omschrijving

De Sint-Willibrorduskerk heeft twee ondergrondse regenwaterreservoirs. Dit project wil buitenkraantjes en pompen plaatsen zodat de omliggende prairietuin bij droogte gevoed kan worden met regenwater i.p.v. leidingwater.

Wat is de totale kostprijs van je project?

4500

Wie voert het uit

commercieel bedrijf

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2060

Wat ga je doen?

De regenwaterreserves toegankelijk maken door plaatsing van een extra pomp en buitenkraantjes aan weerszijden van de Sint-Willibrorduskerk.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

De kerktuin van de Sint-Willibrorduskerk werd in 2009 door buurtbewoners, familie en vrienden in 4 fasen aangelegd als een wilde plantentuin. Sindsdien komen buren op regelmatige basis samen voor onderhoudsacties. De tuin is een plezier voor het oog van de passant, verenigt buren en tuinliefhebbers en is insect-vriendelijk zonder gebruik van pesticiden en kunstmatige bodemverrijkers aangelegd. Tijdens de droge maanden en hittegolven kunnen de planten extra bevloeiing gebruiken. Regenwater is daarbij een logische keuze.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

Een offerte-aanvraag werd ingediend. In functie van de kostprijs loodgieter selecteren. Afspraak voor uitvoering der werken vastleggen.

Schatting en begroting investeringskosten

4250 euro voor het aanstellen van een aannemer om buitenkranen , een pomp en leidingwerk te leggen

Schatting en begroting werkingskosten

250 inhuldiging