buurtconcerten en -feesten - 69.143 EUR

Buurtbarbecue met Centrum Kauwenberg

Korte omschrijvinge

We willen een buurtbarbecue organiseren aan de Ossenmarkt en nodigen buurtbewoners en bezoekers van Centrum Kauwenberg uit. Gezelligheid, ontmoeting, lekker eten en muziek, daar kunnen we momenteel allemaal van dromen, niet?

Wat ga je doen?

In 2021 willen we een gezellige buurtbarbecue organiseren met Centrum Kauwenberg. We nodigen bezoekers van Kauwenberg uit en maken reclame opdat we ook andere buurtbewoners kunnen verwelkomen. Iedereen die wil, kan meehelpen aan de voorbereiding en praktische organisatie van de barbecue. Gezelligheid en ontmoeting staan centraal, opdat dit een echt buurtfeest kan zijn waar iedereen achteraf met mooie herinneringen aan terugdenkt! In 2019 hielden we reeds een buurtbarbecue met Centrum Kauwenberg. We zetten tafels en stoelen op de Ossenmarkt en genoten samen van het lekkere eten en de sfeer. Jongeren en vrijwilligers hielpen mee om deze barbecue praktisch mee te organiseren. We horen nu vandaag nog steeds dat mensen hier mooie herinneringen aan hebben! Wat de buurbarbecue van 2019 zo mooi maakte, was enerzijds de ontmoeting tussen inwoners van de binnenstad en deelnemers van Centrum Kauwenberg en anderzijds de betrokkenheid en blij weerzien van ‘oude bekenden’. Doorheen de jaren zijn er al veel mensen gekomen en gegaan in Centrum Kauwenberg. Zo’n buurtbarbecue vormt het ideale moment om mensen uit te nodigen, mensen die we al lang niet meer gezien hebben. En dat werkt want mensen ontmoeten mekaar graag terug en dat zorgt voor verbondenheid. We willen naast een lekkere maaltijd ook animatie voorzien, denken we bijvoorbeeld aan een muziekconcert, een walking act, kinderanimatie,…

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Wij zijn met Centrum Kauwenberg gelegen in de studentenbuurt van Antwerpen. In deze buurt zijn er veel activiteiten voor studenten. Er zijn echter niet veel activiteiten voor buurtbewoners. Met onze buurtbarbecue willen we inzetten op ontmoeting en ‘zich goed voelen’ in de buurt. Een hapje, drankje en wat muziek zijn de ideale ingrediënten voor een ontspannen moment van samenzijn. Na een jaar corona, zullen het deze dingen zijn waar mensen een grote nood aan hebben.

Wie voert het uit

vzw

Ondernemingsnummer van de vzw of bedrijf die het project uitvoert (enkel indien van toepassing)

0418.821.650

Welke valkuilen zie je?

Valkuilen voor de barbecue zullen vooral extern zijn. Bij een barbecue hoort natuurlijk mooi weer, bij onverwachts slecht weer zullen we de dag zelf naar oplossingen moeten zoeken. We weten niet in welke mate de coronacrisis volgend jaar nog aanwezig zal zijn en al dan niet groepsbijeenkomsten kan inperken. Het kan zijn dat we - ondanks onze inzet op bekendmaking van de barbecue in de buurt- geen andere buurtbewoners kunnen bereiken dan onze eigen bezoekers. We beseffen dat we moeten inzetten op die reclame: via affiches, rondrijden in de buurt! Op die manier kunnen we op deze valkuil proberen te anticiperen.

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2000

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

datum kiezen, reclame maken, praktisch organisatie regelen (eten, animatie, muziek, tafels en stoelen,...), voorbereiding barbecue (samen met vrijwilligers)

Wat is de totale kostprijs van je project?

3500