buurtconcerten en -feesten - 69.143 EUR

Zuiderburen Festival

Korte omschrijvinge

‘t Zuid verdient zijn buurtfeest en dat proberen we al enkele jaren met veel plezier te verwezelijken. Door de huidige context wordt het echter enorm moeilijk om dit in de toekomst nog duurzaam te organiseren zonder enige financiële steun.

Wat ga je doen?

Zoals alle andere jaren staat Zuiderburen voor hét feest van de mooiste wijk van Antwerpen: ‘t Zuid. ;-) Zuiderburen, een organisatie van vzw OostWestZuidBest, is een buurtfeest dat werd gestart door vrienden, voor vrienden. Leeftijd, geslacht, religie, origine... maakt allemaal niet uit. Zuiderburen is gratis en voor iedereen. Het enige dat we in ruil vragen is een enorme portie “goesting”, je glimlach volgt automatisch. Beloofd! Via onze 4 pijlers : FRIENDS ● FOOD ● MUSIC ● CULTURE werken we met lokale Antwerpse en nationale helden samen om er een top editie van te maken. FRIENDS zoals onze Morning Workout door The Brick of onze salsa initiatie van Peña Al Andalus.. FOOD van locale helden zoals Charlie’s - Butchers Coffee of FinJan.. MUSIC van Discobaar A Moeder tot jong lokaal geweld, tot live optredens op onze foodcourt van lokale bands en animatie zoals de Ketnet Band voor de jongste Zuiderbuurtjes. CULTURE ism het KMSKA en de Andere musea op ‘t Zuid en de gallerijen brengen we cultuur dichter bij iedereen die dag.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

De gehele buurt viert samen en geniet zorgeloos van een mooi buurtfeest dat de lokale horeca & winkeliers een duwtje in de rug geeft - een podium geeft aan jonge, opkomende en lokale artiesten - cultuur vanuit de musea tot bij het bredere publiek brengt. Zuiderburen: het grootste terras van Antwerpen.

Wie voert het uit

vzw

Ondernemingsnummer van de vzw of bedrijf die het project uitvoert (enkel indien van toepassing)

0679.822.520

Welke valkuilen zie je?

De striktere maatregels die zullen opgelegd worden sullen strikt als organisatie gevolgd moeten worden.

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2000

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

De financiële draagkracht van sponsors die dient vanuit het District opgevangen te worden. De overige plannen zijn reeds uitgewerkt (mar. comm. Plan // financieel plan // productieplan //....)

Wat is de totale kostprijs van je project?

30000

Begroting (verplicht voor projecten groter dan € 7.500 die het district NIET uitvoert, optioneel voor alle andere projecten)

- Lokale muzikanten : 8000 euro - Infrastructuur & productie : 9500 euro - Marketing & comm : 5000 euro - Horeca uitbating : 5000 euro - Werkingskosten (verloning vrijwilligers & andere kleine kosten) : 2500 euro (maximum)

Schatting en begroting investeringskosten (verplicht voor projecten > € 7.500 die het district NIET uitvoert, optioneel voor alle andere projecten)

0 tot 5000 euro : investering in duurzame materialen (herbruikbare bekers, horeca installaties,..)

Schatting en begroting werkingskosten (verplicht voor projecten > € 7.500 die het district NIET uitvoert, optioneel voor alle andere projecten)

2500

Aparte schatting en begroting personeelskosten (zowel loondienst als free-lance) in % van VTE (max. 1 VTE per organisatie, over alle ingediende projecten heen) (verplicht voor projecten > € 7.500 die het district NIET uitvoert, optioneel voor alle andere projecten)

1 VTE