buurtconcerten en -feesten - 69.143 EUR

AAP-festijn

Korte omschrijvinge

Muziek, kinderanimatie, leuke activiteiten, een natje en een droogje, fijn samenzijn met de buurt en dat allemaal rond het thema dieren. Waar ga je nog meer van kwispelstaarten als dierenliefhebber? Misschien het feit dat dit werkelijkheid kan worden?

Wat ga je doen?

We organiseren een heus buurtfeest in het teken van (huis)dieren. Dieren hebben iets verbindend en als we dat met een streepje live muziek en leuke activiteiten kunnen aankleden, heb je een heus AAP-festijn. Een leuk samenzijn met mensen uit de buurt. AAP zorgt voor de fantastische, beestige beleving. Iedereen is welkom, maar het helpt natuurlijk wel als je een hart voor dieren hebt, want dat geeft nu eenmaal dat zetje om aan de praat te gaan met iemand die je nog niet kent uit de buurt. AAP vzw wil relaties versterken en hoe kan dat beter dan op een ongedwongen manier met elkaar in contact te komen. Een inspirerende plek zorgt voor inspirerende gesprekken. Een streepje muziek zorgt ervoor dat je even kan wegdromen. Kinderanimatie maakt dat het hele gezin welkom is. Prikkelende activiteiten die je met of zonder je hond kan doen zorgen voor een lach op ieders gezicht. En natuurlijk helpt een natje en een droogje om geen hongerig gevoel te hebben en gezellig te kunnen blijven plakken. Om echt in te zetten op laagdrempeligheid, maar ook om alle doelgroepen aan te spreken, brengen we ook cultuur binnen in ons AAP-festijn. Door gebruik te maken van verschillende muziekstijlen. Maar ook in het aanbieden van lekker eten en drinken, willen we inzetten op verschillende culinaire culturele belevingen. Een superdivers AAP-festijn waar verschillende gemeenschappen met respect kennis kunnen maken met (huis)dieren. Het leuke aan een festijn is dat er verschillende partners zijn die mee ingeschakeld kunnen worden om van het geheel een beestig iets te maken. Iets waar nog lang over gepraat zal worden. De locatie is nog niet bekend omdat we goed willen voelen en bekijken waar dit festijn het meeste draagkracht heeft – ook omdat we een groen karakter zoeken in de buurt. Ook willen we de lokale handelaars ten volle kunnen betrekken. AAP maakt er een punt van om enkel te werken met lokale partners/handelaars, met voorkeur uit district Antwerpen. Zo zetten we in op een win-win voor de buurt. Zo wordt het geheel breder gedragen. Dit unieke, laagdrempelige en beestige karakter zorgt voor een AAP-dag voor mens én dier! We richten ons op werelddierendag (oktober 2021) om dit festijn te laten plaatsvinden.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Het doel is om het AAP-festijn zo laagdrempelig mogelijk te houden voor de bewoners van de betreffende buurt. Zowel jong als oud, harig als iets minder harig moeten een AAP-dag beleven – wat staat voor een superformidabele dag. Allereerst is er geen inkom voor de buurtbewoners. Anderzijds zetten we in op verschillende activiteiten zodat er naar ieders zin iets te beleven valt. Ook betrekken we de lokale handelaars of partners uit District Antwerpen in het geheel. Zo zetten we in op samenwerking.

Wie voert het uit

vzw

Ondernemingsnummer van de vzw of bedrijf die het project uitvoert (enkel indien van toepassing)

BE0679 445 804

Welke valkuilen zie je?

Het weer is altijd een heel belangrijke factor bij het organiseren van buurtfeesten. Daarom willen we kijken naar een locatie waar we zowel binnen als buiten uitvalsmogelijkheden hebben. Daarnaast leren de huidige omstandigheden dat veel mensen samenbrengen ook de nodige risico’s met zich mee kan brengen. We hopen natuurlijk dat de bijzondere tijden die COVID19 nu met zich meebrengen in het najaar van 2021 niet meer van die orde zijn dat mensen samenbrengen niet meer mogelijk is. Anderzijds kan het ook zijn dat voorzichtigheid en afstand houden het nieuwe normaal worden. Dit geeft ons als organisatie voldoende tijd om binnen de nieuwe ‘regels’ oplossingen te voorzien, zodat het leuke geheel toch kan doorgaan, maar rekening houdende dat bepaalde zaken gerespecteerd worden.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

Allereerst willen we zo snel mogelijk zicht krijgen op de locatie. Vanaf dat moment kan de concrete invulling gebeuren, alsook het inschakelen van de lokale partners binnen dit geheel. Als het geheel dan vorm krijgt, zorgen we ook voor de nodige ruchtbaarheid in de buurt, maar ook in de media.

Wat is de totale kostprijs van je project?

16500

Begroting (verplicht voor projecten groter dan € 7.500 die het district NIET uitvoert, optioneel voor alle andere projecten)

5.000 euro: huur locatie ; marketing en communicatie 1.500 euro; infrastructuur 2500 euro: loonkost 0,1VTE: 7500

Schatting en begroting investeringskosten (verplicht voor projecten > € 7.500 die het district NIET uitvoert, optioneel voor alle andere projecten)

-

Schatting en begroting werkingskosten (verplicht voor projecten > € 7.500 die het district NIET uitvoert, optioneel voor alle andere projecten)

5.000 euro: huur locatie 1.000 euro: marketing en communicatie 2.500 euro: infrastructuur TOTAAL: 8.500 euro

Aparte schatting en begroting personeelskosten (zowel loondienst als free-lance) in % van VTE (max. 1 VTE per organisatie, over alle ingediende projecten heen) (verplicht voor projecten > € 7.500 die het district NIET uitvoert, optioneel voor alle andere projecten)

7500 euro: loonkost 1/10 VTE