projecten voor mensen in armoede - 192.011 EUR

Het Fietsatelier

Korte omschrijving

Het ter beschikking stellen van ruimte en materiaal om buurtbewoners een plek te bieden voor het herstellen van fietsen. Een plek waar mensen hun fiets kunnen laten herstellen door een vrijwilliger tegen democratische prijzen.

Wat ga je doen?

Je kan bij Het Fietsatelier terecht voor allerhande herstellingen aan je geliefde fiets. Het is een fietsherstelplaats, maar ook en vooral een plaats waar je elkaar kunt ontmoeten.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Mensen kunnen hun fiets laten herstellen door een vrijwilliger voor €1, of samen met de vrijwilliger voor €0,50. Vaak hebben mensen thuis nog een fiets staan die aan herstelling toe is maar is het herstellen van een fiets prijzig. Daarom willen we via deze weg mensen die het minder breed hebben de kans geven om in de eerste plaats een fiets te hebben die in orde is, maar willen we hen ook het gevoel doen ervaren om iets zelf te kunnen herstellen. Voor vele is een fiets het enige vervoersmiddel. We willen de drempel om een fiets te bezitten zo laag mogelijk houden. Mensen in armoede leren in Het Fietsatelier van vzw Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad andere mensen kennen. Minder weerbare en weerbare mensen ontmoeten elkaar in Antwerpen Noord tijdens Het Fietsatelier.

Wie voert het uit

vzw

Ondernemingsnummer van de vzw of bedrijf die het project uitvoert (enkel indien van toepassing)

0425.500.396

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2060

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

Het Fietsatelier bestaat al maar is niet goed uitgerust.

Wat is de totale kostprijs van je project?

4650