projecten voor mensen in armoede - 192.011 EUR

Deze projecten worden allemaal in 2021 uitgevoerd.

Ouder-Kind-Basketbalmoment

Korte omschrijving

Basketbalclub Willibies Antwerpen werkt met een divers publiek, zowel socio-cultureel (40 verschillende origines) als socio-economisch (40% VT-statuut) en wil met de leden en hun ouders een wedstrijd van de Antwerp Giants bijwonen.

Wat is de totale kostprijs van je project?

1690

Wie voert het uit

vzw

Ondernemingsnummer van de vzw of bedrijf die het project uitvoert (enkel indien van toepassing)

Willibies Antwerpen vzw (821519031)

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2060

Wat ga je doen?

Basketbalclub Willibies Antwerpen telt rond de 200 spelers die wekelijks basketten. Zij wonen nagenoeg allemaal in de nabije omgeving van de sporthal in de Kerkstraat. De club is daarmee een mooie afspiegeling van de wijk Antwerpen-Noord. We werken met een publiek met zeer verschillende sociaal-culturele (ca. 40 verschillende origines) en socio-economische achtergronden (40% VT-statuut). We merken dat de meeste leden en bij uitbreiding hun ouders nog nooit naar een basketbalwedstrijd in de eerste klasse zijn gaan kijken. Wedstrijden op eerste klasse-niveau zijn zeer leerrijk voor jeugdspelers en bovendien zeer sfeervol. Samen naar de match gaan bevordert ook de kind-ouder-relatie. Helaas is dit avondje uit te duur voor een groot deel van onze leden. De tijd en energie van heel wat ouders van onze kansarme leden gaat naar dagelijkse zorgen. Vaak zijn ze bezig met een hoop dingen rond krijgen, met overleven. Hun prioriteiten liggen niet altijd bij de hobby’s van hun kinderen. Willibies werkt altijd in nauw overleg met ouders. Er wordt blijvend geïnvesteerd om die zo veel en nabij mogelijk bij de club te betrekken. Ze zijn immers de belangrijkste supporters. Zij moeten de dribbels, de scores, de passes… en ook de vreugde en teleurstelling van hun kinderen zien. We nodigen systematisch ouders uit wedstrijden van hun kinderen te komen bijwonen. Dit kent meer en meer succes. Ouders hebben niet altijd de nodige tijd en energie, ze zijn ook niet vertrouwd met een clubwerking. Ze kennen het niet. Als kers op de taart willen we onze spelers en hun ouders de kans geven om samen en in groep naar een wedstrijd van de Antwerp Giants in de Lotto Arena te gaan kijken. We hopen zo de interesse van de ouders in de hobby van hun kinderen verder te vergroten en eerste stappen te zetten in het aanzwengelen van het clubgevoel bij de ouders. De club kan bij Antwerp Giants aan voordelig tarief groepstickets aankopen. Spelers van de club kunnen gratis deelnemen, ouders betalen normaal € 13,00 per persoon (i.p.v. € 18,00). We willen het ticket met middelen van de burgerbegroting gratis aanbieden aan de ouders. We hopen op deze manier een 130-tal ouders en hun kinderen te kunnen bereiken.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

De kwetsbare spelers van de club genieten van een ouder-kind-moment in hun biotoop, beleven iets wat ze nog nooit meemaakten en hebben een leuke avond.

Welke valkuilen zie je?

Plannen maken en afspreken met kansarm publiek is niet evident. De kans bestaat dat ze beloven om deel te nemen maar finaal niet opdagen.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

- vastleggen datum (januari 2021); - spelers en ouders uitnodigen (januari 2021); - naar wedstrijd gaan (maart of april 2021).

Begroting

- aankoop wedstrijdtickets 130 x €13,00 = € 1.690,00 Totaal: € 1.690,00