home-page
Terug naar het overzicht

Sterke verenigingen en vrijwilligers - € 245.006

Vrijwilligersboost-pakket voor sociale verenigingen 

Korte omschrijving

Een laagdrempelig all-in vormingspakket dat intern bij Senzo maar ook extern in andere vrijwilligerswerkingen ingezet kan worden om de eigen werking en de eigen vrijwilligers te versterken en te vormen.

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

36000

Wie dient het idee in?

een vzw

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Sensitieve Zorg vzw/Senzo vzw

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2060

Geef wat meer uitleg over de plaats.

De projectmedewerker zal werken vanuit 2060 maar het definitieve opleidingspakket wordt breed beschikbaar gesteld ten dienste van alle Antwerpse vrijwilligerswerkingen.

Wat ga je doen en waarom?

Senzo botst als vrijwilligerswerking zelf op de drempel dat er weinig opleidingsaanbod bestaat op maat van onze vrijwilligers. Als er wel opleidingen zijn kosten ze best veel of zijn ze per persoon beperkt toegankelijk en niet blijvend raadpleegbaar. Zelf willen we een boostpakket ontwikkelen dat zeer laagdrempelig en toegankelijk is en dat zich richt op vrijwilligerswerkingen en kleine vzw's in de sociale sector. 

 

Door samen te werken met partners en freelancers kunnen we duurzaam materiaal ontwikkelen dat ingezet kan worden in onze eigen werking en dat gedeeld kan worden met andere werkingen.

 

Inhoudelijk streven we in ons boost pakket 

 naar een combinatie van tools om werkingen en hun vrijwilligers te versterken rond volgende ropics: zelfontwikkeling (talenten en valkuilen) + communicatietraining + psychosociale educatie rond welzijn op de werkvloer + projectmanagement + digitale tools. We willen ook een checklist of draaiboek maken voor een basis- onthaalbeleid. 

 

We vertrekken vanuit eigen ervaren drempels en noden als kleine vzw die draait op vrijwilligers die vaak geen 100, maar 300 procent geven. Met dit pakket kunnen werkingen heel laagdrempelig investeren in hun eigen vrijwilligersbeleid en investeren in het erkennen en engageren van sterke vrijwilligers. 

Welke valkuilen zie je?

Dat partners hun expertise niet willen delen omdat zij uit deze vormingen zelf inkomsten halen.

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

Aanwerven halftijdse werkkracht

 

Werven van partners die mee willen instappen en hun expertise kunnen delen 

 

Gesprekken met buurtsecretariaten en koepels van verenigingen voor korte bevraging rond noden en voor te bekijken of zij het pakket kunnen verankeren in hun aanbod voor Antwerpse verenigingen na afloop.

 

Uitwerken van een basispakket i.s.m. partners of freelancers. 

 

Vormgeven van een draaiboek of e-learning als leidraad om met dit boostpakket aan de slag te gaan.

 


Hoeveel budget heb je nodig voor personeel (in dienstverband of freelance)?

26000

Geef wat meer uitleg over je personeelskosten.

Halftijdse werkkracht kan werken vanuit Senzo kantoor in 2060 en staat in voor coördinatie om te komen tot de realisatie van het beoogde eindproduct.

Hoeveel zal er in TOTAAL gewerkt worden?

50% ofwel halftijds (gemiddeld 19u/week)


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

10000

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

E-learning kosten om het boostpakket digitaal toegankelijk te maken voor externen die dit ook kunnen gebruiken en dit met onze handvaten kunnen verfijnen op maat van hun eigen organisatie

Ondernemingsnummer | enkel nodig voor vzw’s

0691.719.767