Skip to main content
home-page
Terug naar het overzicht

Toegankelijke straten en pleinen - € 174.331

Veilige oversteekplaats voor senioren, rolstoelgebruikers,..

Korte omschrijving

Thv van nummer 100 in de Karel Oomsstraat een veilige oversteekplaats creëren. 

Voeg een leuke foto toe of mail ons die nadien. Dit maakt jouw idee aantrekkelijker!

Wie dient het idee in?

bewoner(s)

Wie krijgt het budget?

het district krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met bewoners)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2018

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Thv nummer 100 in de Karel Oomsstraat ontbreekt er een veilig alternatief om over te steken met elektrische rolstoel / fiets/ step, en dus ook voor voetgangers waaronder heel wat senioren die er wonen

Wat ga je doen en waarom?

Door de komst van nieuwe inwoners in dit deel van de Karel Oomsstraat,   Gebouw Louise Marie, nummer 100, waarmee door de inplanting van het gebouw ook een extra wandelpad vanuit de desguinlei naar de Karel Oomsstraat doorsteek/ short cut gecreëerd werd voor passanten is er op dit stukje Karel Oomsstraat heel wat meer passage. Door het ontbreken van een veilig alternatief om over te steken met elektrische rolstoel / fiets/ step ..., rijden de meeste bewoners en passanten vanuit de toegangsweg van dit gebouw in de verkeerde rijrichting op het fietspad richting stad. Ook voetgangers die veilig willen oversteken moeten zich nu helemaal tot aan het kruispunt van de Desguinlei begeven, waar zich wel verkeerslichten en een zebrapad bevinden. Een omweg die weinigen maken om bijvoorbeeld inkopen te gaan doen, een bezoekje te gaan brengen in het rusthuis Nottebohm, de bushalte richting stad op te zoeken, ...

Waarom op deze plek geen veilige oversteek creëren voor al deze mensen?

Dit kan met minimale kosten reeds gerealiseerd worden. Hiervoor hoeft er niet gewacht te worden op een heraanleg van de ganse straat.

Tegenover het pad aan nummer 100, ligt een middenberm waarop elektrische wagens kunnen laden, naast parkeerplekken voor alle andere wagens. Is het mogelijk om 2 parkeerplekken naast de plekken voor de elektrische wagens vrij te maken en hier een oversteek voor fiets, rolstoelen en voetgangers op de grond aan te geven? Het volstaat om een duidelijke wegmarkering aan te brengen (zebrapad) en al deze mensen kunnen op een veiligere manier oversteken. Aansluitend op de wegmarkering dient dan enkel nog de stoeprand langs beide zijden van de straat te worden verlaagd om (elektrische) rolstoelen deze oversteek met gemak te laten uitvoeren.

Welke valkuilen zie je?

Twee parkeerplaatsen minder op de middenberm, eventueel ook de parkeerplekken voor het gebouw Louise Marie wegnemen en enkel busstrook behouden en plek voor verhuiswagens, postbedeling (strook stilstaan maar niet parkeren)