home-page
Terug naar het overzicht

Groen in straten en op pleinen - € 198.638

Kunstige wadi / oase van rust over zwembad Wezenberg

Korte omschrijving

Op dit drassig stukje groen zou tussen de recent aangeplande bomen een wadi met eventueel pad en zitbank kunnen passen. Zo creëert de stad er ondanks de drukte een mooie oase die rust uitstraalt voor de passanten.(type wadi zoals op de Ahornenlaan)

Wie dient het idee in?

bewoner(s)

Wie krijgt het budget?

het district krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met bewoners)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2018

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Aan het kruispunt van de Karel Oomsstraat en de Desguinlei (Net over zwembad De Wezenberg) ligt er een braakliggend stukje groen dat van nature uit zeer drassig is.

Wat ga je doen en waarom?

Met de aanleg van de Wadi- met kunstig uitziend wandelpad en zitbank(en) op dit braakliggend groen hoekje over de Wezenberg, krijgt deze drukke verbindingsweg er een groen rustpunt bij, waar de voorbijganger even kan vertoeven voor hij zijn reis te voet of per fiets verderzet.

Dit stukje groen ligt op de "nerf" die de verbinding maakt vanuit de stad richting de parken Nachtegaal en Den Brand. Heel wat jongeren, jonge gezinnen en oudere mensen zouden hier even kunnen genieten op dit rustpunt.

Tevens zal deze wadi, die uiteraard als hoofdbedoeling heeft, een opslag- en infiltratievoorziening te zijn, tijdelijk gevuld met hemelwater, ook een mooie uitstraling geven aan de verderopgelegen kunstsite De Singel.

Welke valkuilen zie je?

Akkoord nodig van RVME achterliggend flatgebouw?