home-page
Terug naar het overzicht

Groen in straten en op pleinen - € 198.638

Meer groen in het Groen Kwartier

Korte omschrijving

Aan de Albert Claudestraat is een kiezelstrook waar evengoed een intensieve groenstrook zou gerealiseerd kunnen worden (zoals aan de overkant bij AG Vespa). Dit zorgt voor meer waterdoorlating, minder verhitting en extra groen in de straat.

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

30000

Wie dient het idee in?

bewoner(s)

Wie krijgt het budget?

het district krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met bewoners)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2018

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Albert Claudestraat in het Groen Kwartier ter hoogte van het monumentale gebouw Officiersmess. 

Wat ga je doen en waarom?

De kiezelstrook aan de zijde van de voormalige Officiersmess (beschermd erfgoed) is eigendom van de stad Antwerpen. Momenteel zorgen de kiezels voor een slordige indruk en onnodige extra verharding. Aan de overkant van de straat is er een mooie intensieve groenstrook voorzien aan de achterzijde van het gebouw van AG Vespa. Deze groenstrook geeft een verzorgde indruk die idealiter ook wordt doorgetrokken naar de overkant van de straat. Dit zorgt niet alleen voor een mooiere straat en is dit eenvoudiger in onderhoud (afval en hondenpoep vermengt zich nu met de kiezels, de kiezels komen op de straat en zorgen voor geluidsoverlast bij het parkeren) maar ook voor meer ontharding, minder verhitting en meer groen in het straatbeeld. 

Welke valkuilen zie je?

Proefboringen hebben aangeduid dat de nutsleiding zich bevinden op 40cm diepte ipv 60cm diepte. Dit kan echter verholpen worden door de keuze van een juiste bescherming van deze leidingen bij de aanleg en de juiste keuze van beplanting.