home-page
Terug naar het overzicht

Groen in straten en op pleinen - € 198.638

Het mooiste tuintje van ‘t Kiel

Korte omschrijving

Welke tuinman of tuinvrouw maakt van een plantenbak, boomvak, geveltuin of voortuin een tuintje van Eden? Wie het mooiste groene plekje creëert, krijgt de trofee De Gouden Hark en een cadeaubon van 150 euro.

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

2590

Wie dient het idee in?

een vzw

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Hop

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2020

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Bestaande plantenbakken, boomvakken, gevel- en voortuinen, maar natuurlijk ook nieuwe geveltuinen (bakken of volle grond), nieuw geadopteerde boomvakken op het Kiel.

Wat ga je doen en waarom?

We willen van het Kiel een groenere wijk maken en iedereen stimuleren om daaraan mee te werken. Hoe? Door een wedstrijd te organiseren. 


We roepen de Kielenaars op om aan de slag te gaan en zich te melden als kandidaat voor het winnen van De Gouden Hark. Ze sturen een ‘voor-en-na-foto’ van hun actie. Ze maken van hun boomvak, plantenbak, gevel- of voortuin een verzorgd groen plekje. Zowel nieuwe gevel- en voortuinen, boomvakken of plantenbakken als reeds langer beheerde stukjes groen tellen mee. 


Alle kandidaten worden uitgenodigd op de bekendmaking van de winnaar tijdens een feestelijk moment in de Nova. De jury van De Gouden Hark is samengesteld uit leden van het Buurt Overleg Kiel (BOK). 


Alle deelnemers ontvangen een zakje met bloemenzaad. De winnaar krijgt De Gouden Hark en een cadeaubon van 150 euro.

Welke valkuilen zie je?

Weinig kandidaten.

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

Stap1: Communicatieplan uitwerken. Via facebookpagina’s en nieuwsbrieven van lokale organisaties en verenigingen kondigen we de actie aan. Via gericht flyeren porren we kandidaten. We bussen de flyer bij mensen die reeds een geveltuintje hebben.


Stap2: Trofee maken. We knutselen De Gouden Hark in elkaar.


Stap3: Jury samenstellen. We vragen op het BOK kandidaat-juryleden. Zij krijgen het ingezonden materiaal te zien en beslissen wie De Gouden Hark verdient.


Stap4: Prijsuitreiking. Voorafgaand aan het BOK houden we een klein plechtig momentje waarop alle kandidaten worden uitgenodigd. Iedereen krijgt een pakketje zaad. De winnaar gaat met De Gouden Hark naar huis en een cadeaubon van 150 euro bij Natuurpunt. Alle deelnemers krijgen enkele zaadzakjes.


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

2590

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

Coördinatie: 1.250 euro (25 uur)

Facebookadvertenties: 200 euro

Flyers: 400 euro

Trofee: 40 euro (hark, spuitbus, bloempot)

Zaadzakjes: 300 euro (100 zakjes)

Cadeaubon: 150 euro

Prijsuitreiking/receptie: 250 euro

Ondernemingsnummer | enkel nodig voor vzw’s

1008.624.212