home-page
Terug naar het overzicht

Groen in straten en op pleinen - € 198.638

Vergroening buurtplein Burgerwelzijn

Korte omschrijving

Een nieuwe groene parel is in aantocht! We vergroenen Burgerwelzijn om ontmoeting tussen bewoners te stimuleren en speelgelegenheid voor de kleinsten te creëren.

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

32000

Wie dient het idee in?

bewoner(s)

Wie krijgt het budget?

het district krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met bewoners)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2060

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Dit pleinbeluik is een thuis voor een multiculturele burengemeenschap met een diversiteit aan leeftijden en gezinssamenstellingen. Gelegen aan de Handelstraat dient het plein vaak als parking.

Wat ga je doen en waarom?

We willen van Burgerwelzijn een publieke tuin maken, o.a. voor de bewoners van het pleinbeluik (waarvan de woningen geen tuin hebben). Er zijn reeds een treurbeuk en enkele zitbanken aanwezig. Een groener ontwerp is nodig om het potentieel van zachte recreatie en ontmoeting waar te maken. We willen een aangename buitenruimte creëren die ook verkoeling biedt op warme zomerdagen. 

 

Met het oog op een gedragen en duurzaam project willen we de ontwerpfase van deze vergroening aanpakken als participatief project met de bewoners van het beluik. Behoeften en prioriteiten zullen doorheen dit proces duidelijk worden, maar we denken bijvoorbeeld aan ontharding, verminderen parkeermogelijkheid wagens, bloembakken/gevelgroen/groenslingers, extra bomen, regentonnen en (natuurlijke) spelelementen voor de kleinsten. 

 

Dit project zal de leefbaarheid van dit stukje stad en het welzijn van haar bewoners ten goede komen.